注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

守诚阁

基督徒世界观 译介圣经神学

 
 
 

日志

 
 

耶诞真义  

2011-12-23 22:39:47|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

耶诞节不只为了庆祝一个降生在世上的伟人,而是庆祝神自己成为人。人性因此可以反转,让我们不再为自己的私欲而活,而是为他人的需要而活。耶诞的精神是给予,神为我们作了完美的示范。人类真正的需要是什么?是与神和好。耶稣是那唯一的道路。

耶稣诞生的故事(电影):

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=meIDz98MFBs#!


圣诞嘉言(诚之译):

圣诞节不是某个时刻或某个季节,而是一种心态。珍惜平安与善意,充满怜悯,才是圣诞节真正的精神。

Christmas is not a time or a season but a state of mind.  To cherish peace and good will, to be plenteous in mercy, is to have the real spirit of Christmas.  - Calvin Coolidge

 

圣诞节是爱的行动。每当我们爱,每当我们给予,就是圣诞节。

Christmas is love in action. Every time we love, every time we give, it’s Christmas. – Dale Evans Rogers

 

照亮他人的生命,承担彼此负担,疏解他人的重负,用慷慨的礼物驱走空虚的心灵和生活,正是圣诞节的奇妙之处。

The joy of brightening other lives, bearing each other’s burdens, easing others’ loads and supplanting empty hearts and lives with generous gifts becomes for us the magic of Christmas.  - W.C. Jones

 

愿圣诞的精神带给你平安;圣诞的喜悦赐给你盼望;圣诞的温暖给予你爱。

May the spirit of Christmas bring you peace, /The gladness of Christmas give you hope,/ The warmth of Christmas grant you love. ~Author Unknown

  评论这张
 
阅读(367)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017